Bramborový nákyp s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 300 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 60.8 mg
  • Draslík 754.7 mg
  • Vláknina 13312.8 mg
  • Vitamín A 13312.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme na plátky. Oloupanou mrkev nakrájíme na proužky.

  • 2

    Brambory s mrkví střídavě navrstvíme do máslem vymazané zapékací mísy, každou vrstvu osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s mlékem, osolíme, opepříme a směsí zeleninu zalijeme. Posypeme nastrouhaným sýrem a navrch položíme vločky másla.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Před podáváním ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu