Cajunské brambory

Hodnocení 6x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Brambory
  • 3 ks Cibule červená
  • 4 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 12 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 420.1 mg
  • Vláknina 9834.5 mg
  • Vitamín A 9834.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, nakrájíme na větší klínky a povaříme v osolené vodě 3 minuty. Scedíme a spolu s citronem nakrájeným na dílky, oloupaným česnekem, na dílky nakrájenou cibulí a bobkovým listem vložíme do pekáče.

  • 2

    Zbylé přísady rozšleháme se 6 lžícemi vody a směsí zalijeme brambory. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Pekáč vložíme do trouby a brambory pečeme při 200 stupních Celsia 30-40 minut za občasného obracení doměkka.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu