Bramborové karbanátky s kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrnek Bramborová kaše
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 115.6 mg
  • Draslík 830.2 mg
  • Vláknina 11817 mg
  • Vitamín A 11817 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a drobně pokrájíme petrželovou nať. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme. Pomeranče omyjeme, osušíme, nakrájíme na měsíčky.

  • 2

    V pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla zpěníme 1 cibuli a dáme ji do mísy. Přidáme k ní 2 hrnky horké bramborové kaše, 1 vejce, 1.5 lžičky soli, 1/2 lžičky kari koření, 1 lžíci pokrájené petrželky a 50 g nastrouhaného sýra.

  • 3

    Bramborovou směs dobře promícháme a vytvarujeme malé karbanátky.

  • 4

    Poklademe je na plech s pečícím papírem a do každého karbanátku utvoříme lžičkou malý důlek, do kterého vložíme 1/3 lžičky másla.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut dozlatova.

  • 6

    Karbanátky podáváme s pokrájenými pomeranči.

Komentáře k receptu