Bramborové vějířky na mangoldu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 200 g Mangold
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 1135.9 mg
  • Vláknina 14117.2 mg
  • Vitamín A 14117.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.

  • 4

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.

Komentáře k receptu