Krkonošská kotleta v bramboráku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 314.3 mg
  • Draslík 1658 mg
  • Vláknina 19051.2 mg
  • Vitamín A 19051.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 16.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Česnek oloupeme, utřeme a dáme ho k bramborům. Ještě přidáme hladkou mouku, vejce, kmín, pepř, majoránku a sůl (1/2 lžíce). Směs dobře promícháme.

  • 2

    4 vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme. Osolíme je (asi 1/2 lžíce), opepříme bílým pepřem a obalíme v polohrubé mouce.

  • 3

    V hlubší a větší pánvi (aby se tam vešly 2 kotlety) rozpálíme olej.

  • 4

    Potom 2 kotlety obalíme v bramborové směsi a ihned je vložíme na rozpálený olej. Trochu zmírníme teplotu a kotlety osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 5-8 minut z každé strany. Stejně usmažíme i dalšími 2 porce. Usmažené kotlety dáme na papírovou utěrku, aby se do ní vstřebal přebývající tuk.

  • 5

    Kotlety ozdobíme rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu