Bramborová bába s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Cukr krystal
  • 5 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 201.5 mg
  • Draslík 1522.5 mg
  • Vláknina 25612.4 mg
  • Vitamín A 25612.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 178.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.

  • 2

    Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.

  • 4

    Bramborovou bábu podáváme teplou.

Komentáře k receptu