Bramborák s houbami a pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 šálek Houby sušené
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 795.6 mg
  • Vláknina 8854.7 mg
  • Vitamín A 8854.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby předem namočíme do piva a necháme nabobtnat. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přes síto necháme okapat, česnek utřeme se solí.

  • 2

    V míse smícháme brambory, česnek, pokrájené namočené houby i s pivem, rozšlehaná vejce, pepř, sůl, mletý kmín, majoránku a mouku.

  • 3

    Na malém množství oleje postupně smažíme malé bramboráky dozlatova. Olej doléváme podle potřeby.

Komentáře k receptu