Pečené brambory s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Celer bulvový
  • 102 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 15 g Rozmarýn čerstvý
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 89.6 mg
  • Draslík 1437.8 mg
  • Vláknina 18511.2 mg
  • Vitamín A 18511.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 101 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme a mícháme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě klademe vrstvu brambor na plátky, tence nakrájeného celeru a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory.

  • 3

    Promícháme smetanu, mléko, sýr ricotta, rozmarýnu, papriku a sůl a pepř podle chuti. Nalijeme na zeleninu.

  • 4

    Smícháme strouhanku se strouhaným parmezánem a pak směsí posypeme bramborovou vrstvu.

  • 5

    Zapečeme 90 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, až brambory a celer změknou a povrch zezlátne.

  • 6

    Podáváme horké, posypané parmezánen a ozdobené snítkami rozmarýny.

Komentáře k receptu