Brambory s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 350 g Mušle slávky
  • 350 g Klobása Chorizo
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 125 ml Vývar rybí
  • 50 ml Sherry brandy
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1109 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 101.5 mg
  • Draslík 725.8 mg
  • Vláknina 5297.5 mg
  • Vitamín A 5297.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájené brambory a 12–15 minut je za občasného míchání zvolna smažíme, až zezlátnou a změknou. Vložíme nakrájenou klobásu, drcený česnek a ještě asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme.

  • 2

    Vlijeme rybí vývar, sherry, přidáme očištěné mušle, kmín, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme přiléhající poklicí a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, až se slávky otevřou, kastrolem několikrát zatřeseme.

  • 3

    Odstraníme všechny slávky, které se neotevřely.

  • 4

    Směs slávek, brambor a klobásy přemístíme na velký talíř a přelijeme hustší šťávou. Ozdobíme koriandrem a horké podáváme.

Komentáře k receptu