Kynutý bramborák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 30 g Droždí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Česnek
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165.2 mg
  • Draslík 546.5 mg
  • Vláknina 7875.7 mg
  • Vitamín A 7875.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme.

  • 2

    Zbylé brambory nastrouháme v syrovém stavu.

  • 3

    Připravíme kvásek z droždí, mléka, mouky, soli a cukru a přidáme do mísy. Přidáme rozšlehané vejce, nakrájené maso, utřený česnek se solí a majoránku.

  • 4

    Zbylé mléko přilijeme, promícháme směs a zpracujeme hustší těsto. Je-li třeba, přidáme trouchu mouky. Těsto necháme na teplém místě kynout.

  • 5

    Poté těsto rozetřeme do pekáče a bramborák upečeme ve vyhřáté troubě. Před dopečením potřeme povrch bramboráku sádlem.

Komentáře k receptu