Selské brambory s klobásou

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Okurky nakládané
  • 250 g Klobása uzená
  • 250 g Špek
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Husí sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 959 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 187.7 mg
  • Draslík 615.2 mg
  • Vláknina 8582.5 mg
  • Vitamín A 8582.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce v 1 litru vody. Vaříme je přibližně 25 minut. Brambory slijeme, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy, osolíme je (1 lžička) a promícháme. Klobásu též pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V misce vyšleháme vejce se smetanou a 0.5 lžičkou soli a pepřem. Špek nakrájíme na nudličky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky.

  • 3

    V pánvi na lžíci sádla rozpustíme špek. Přidáme cibuli, promícháme, podusíme a přidáme kolečka klobásy. Vše osmažíme dozlatova. Zapékací mísu vytřeme 1 lžící sádla, na dno položíme 1/2 nakrájených brambor, na ně navrstvíme klobásovou směs a na ni položíme zbývající brambory.

  • 4

    Vše zalijeme rozšlehanými vejci a mísu dáme do předehřáté trouby. Brambory pečeme přibližně 25-35 minut dozlatova.

  • 5

    Rozdělíme je na porce a posypeme pažitkou. Podáváme s nakládanými okurkami.

Komentáře k receptu