Bačovské pirohy s uzeným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 160 g Mouka polohrubá
  • 250 g Sýr Oštiepok
  • 200 g Slanina vepřová
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Klobása ostravská
  • 4 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 530.9 mg
  • Vláknina 8762.9 mg
  • Vitamín A 8762.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, dáme do jednoho litru vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté je smícháme s polohrubou moukou, žloutkem a uhněteme těsto.

  • 2

    Klobásu nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme a dáme do misky. Do hrnce si dáme vařit zbylou vodu, když je vroucí, osolíme ji. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku ji dozlatova vyškvaříme.

  • 3

    Těsto dáme na vál a vyválíme z něj placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky. Na každý šáteček dáme kolečko klobásy a přehneme ho tak, že nám vznikne šáteček - piroh. Okraje k sobě přitiskneme a pirohy opatrně naházíme do vařící vody. Promícháme a když pirohy vyplavou napovrch, povaříme je přibližně 30-60 sekund a děrovanou naběračkou je vyjmeme z vody.

  • 4

    Polijeme je rozškvařenou slaninou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu