Bavorský knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Brambory vařené ve slupce
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko sójové
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1245.1 mg
  • Vláknina 16144.9 mg
  • Vitamín A 16144.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 261.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme solamyl, sůl, pepř a obarvíme kurkumou rozpuštěnou v troše mléka. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše promícháme.

  • 2

    S těsta tvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

  • 3

    Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kysaným zelím nebo jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu