Rolády z vepřové kýty se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 10 g Šunka dušená
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 0.1 l Víno bílé
  • 0.94 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 672.3 mg
  • Vláknina 5265.8 mg
  • Vitamín A 5265.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, žampiony na něm podusíme do měkka a dáme vychladnout. Vychladlé rozmixujeme tak, aby z nich vznikla kašovitá směs.

  • 3

    Z vepřové kýty naklepeme dva velké tenčí pláty masa, opepříme, osolíme, posypeme šalvějí, nakonec potřeme rozmixovanými žampiony, které přikryjeme plátky šunky. Maso azbalíme do rolády, přibližně po 4 cm propíchneme ve spoji párátky. Mezi nimi pak roládu rozřízneme a vzniknou nám tak malé masové roládky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj trochu másla, závitky prudce ze všech stran opečeme. Poté oheň zmírníme, do pánve přilijeme bílé víno a závitky dusíme pod pokličkou, dokud nezměknou. Podle potřeby podléváme vínem, občas obracíme. Těsně před konce dušení přisypeme na jemno nasekané burské oříšky, dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí, podáváme.

Komentáře k receptu