Španělské ragú z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Klobása vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Bobkový list
  • 0.5 l Mléko odtučněné
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 1272 mg
  • Vláknina 13148.2 mg
  • Vitamín A 13148.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V hrnci smícháme mléko se lžičkou soli, mletou sladkou paprikou a trochou pepře, přidáme bobkový list, nakrájené brambory a klobásu, promícháme a vaříme přikryté na mírném ohni 30 minut, až brambory změknou. Poté přimícháme zakysanou smetanu, podle chuti opepříme, osolíme, ještě 5 minut povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu