Maso v jogurtu s pečenými novými brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 1687.3 mg
  • Vláknina 23074.7 mg
  • Vitamín A 23074.7 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.

  • 3

    Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.

  • 4

    Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.

  • 5

    Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu