Hovězí maso na pivě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí kližka
  • 250 g Cibule
  • 300 g Kečup
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 136.5 mg
  • Vláknina 2853.8 mg
  • Vitamín A 2853.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kostky maso, na oleji orestujeme, přidáme nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek. Osmahneme, zalijeme 0.25l piva, přidáme půl lahve kečupu, feferonky, mletou papriku, sójovou omáčku a osolíme a opepříme. Dusíme do změkknutí masa.

  • 2

    Vyjmeme feferonky, přidáme zbytek kečupu a podle hustoty dolijeme pivem.

Komentáře k receptu