Běloruská kopýtka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Slanina vepřová
  • 11.11 g Sádlo škvařené
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1032 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1226.9 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme mouku, vejce, sůl a jedlou sodu a vymícháme velmi husté těsto.

  • 2

    Velkou naběračkou těsto vkládáme na rozpálené sádlo, lžící hromádky těsta zploštíme na placičky silné asi 2 cm, které rychle po obou stranách opékáme.

  • 3

    Opečená kopýtka vložíme na 2-3 minuty do vroucí osolené vody, uvařená vyndáváme drátěnou naběračkou.

  • 4

    Kopýtka podáváme politá zakysanou smetanou a rozškvařenou slaninou.

Komentáře k receptu