Bramborka s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Hrozinky
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 763.5 mg
  • Vláknina 13677 mg
  • Vitamín A 13677 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme olejem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a v míse smícháme se solí, moukou, rozšlehanými vejci v těsto, které přendáme do pekáčku.

  • 4

    Těsto posypeme jablky, která jsme nastrouhali nahrubo, posypeme rozinkami a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu