Candát s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 800 g Candát obecný
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 50 g Oříšky piniové
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 50.8 mg
  • Draslík 470.7 mg
  • Vláknina 6505.8 mg
  • Vitamín A 6505.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vínem.

  • 2

    Omytou brokolici povaříme ve vroucí osolené vodě. Okapanou brokolici nakrájíme na kousky, vmícháme piniové oříšky a směs rozdělíme na porce candáta. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Udržujeme teplé.

  • 3

    Šťávu z candáta slijeme do pánve, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu