Filé s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Filé z aljašské tresky
  • 500 g Brokolice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1000 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Koření grilovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 552.9 mg
  • Vláknina 8123.8 mg
  • Vitamín A 8123.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé osolíme, okmínujeme a poprášíme grilovacím kořením. Porce urovnáme do pekáčku na rozpálený olej a po obou stranách zprudka opečeme. Pečem dál asi 15 minut za občasného podlévání vodou.

  • 2

    Očištěnou a omytou brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat.

  • 3

    Filé upravíme na talíře a přidáme růžičky brokolice, které pokapeme máslem. Pokrm ozdobíme omytými, na plátky nakrájenými rajčaty.

  • 4

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu