Krůta pečená s vodními kaštany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 189 g
 - Sodík 650 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 1033.3 mg
 - Vláknina 11910.5 mg
 - Vitamín A 11910.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.
 - 
                                2
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨
 - 
                                3
Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží