Brokolice s česnekem a sušenými rajčaty
Suroviny
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 200 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 800 g Brokolice
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 915 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 49.5 mg
 - Draslík 980 mg
 - Vláknina 12159.2 mg
 - Vitamín A 12159.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 193.4 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, dáme ji do síta a přelijeme ji vroucí vodou. Očistíme a na plátky pokrájíme česnek. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V zapékací míse si rozpálíme olej s máslem a česnek zpěníme. Přidáme brokolici, sušená rajčata, podle chuti osolíme, posypeme pepřem, promícháme a restujeme asi 3 minuty. Přilijeme 1,5 dl vody a pod poklicí dusíme asi 10–14 minut. Podušenou brokolici dáme na talíře, posypeme nastrouhaným plísňovým sýrem, petrželkou a podáváme.