Koláč s brokolicí s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 30 g Droždí sušené
  • 250 g Losos uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Smetana kysaná
  • 250 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Křen
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 354.6 mg
  • Draslík 936.3 mg
  • Vláknina 12203.7 mg
  • Vitamín A 12203.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 139.7 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koláčovou formu vymažeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 2

    Měkký tvaroh utřeme se solí, olejem a rozšlehanými vejci, vmícháme 220 g mouky (zbylou odložíme na posypání válu) s droždím a pomocí hnětače vypracujeme těsto, které se bude lepit. Přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 40 minut kynout.

  • 3

    V mezičase připravíme náplň. Do kastrolu s pařákem nalijeme vodu a na páře vaříme 8 – 10 minut omytou a na růžičky rozebranou brokolici (košťál nakrájíme na kostky). Po uvaření dáme brokolici stranou a necháme vychladnout, košťál rozmixujeme s vodou, v kterém se brokolice vařila. Lososa nakrájíme na kostky. Kopr usekáme nadrobno, vejce rozšleháme ve smetaně se Solamylem. Přidáme kopr, sůl, pepř, ustrouhaný muškátový oříšek, křen a citronovou šťávu. Do smetanové směsi vmícháme rozmixovaný košťál.

  • 4

    Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a vyložíme jím formu. Dno poklademe růžičkami brokolice, kousky lososa a zalijeme smetanovou směsí.

  • 5

    Koláč pečeme v předehřáté troubě 35 – 45 minut. Po upečení necháme mírně zchladnout a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu