Makaronový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 259 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 273.1 mg
 - Draslík 1332 mg
 - Vláknina 22093.7 mg
 - Vitamín A 22093.7 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 232 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme makarony dopoloměkka a scedíme.
 - 
                                2
Květák a brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dopoloměkka uvaříme.
 - 
                                3
Vymažeme zapékací mísu olejem a dáme do ní polovinu uvařených makaronů, na ně vrstvíme květák a brokolici, které zakryjeme zbylými těstovinami.
 - 
                                4
Osmahneme mouku na oleji, zalijeme mlékem a promícháme.
 - 
                                5
Do vychladlé směsi přidáme rozšlehaná vejce, muškátový oříšek, rozkvedláme a vlijeme na makarony se zeleninou.
 - 
                                6
Polijeme rozpuštěným máslem a dozlatova zapečeme.