Celerové pyré s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 250 g Brambory
  • 800 g Uzené maso vařené
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1281 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 464 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 429.1 mg
  • Vláknina 5240.2 mg
  • Vitamín A 5240.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostky. Uvaříme odděleně v osolené vodě doměkka, potom prolisujeme.

  • 2

    Ohřejeme mléko a máslo a vmícháme do pyré. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátem.

  • 3

    Uzené maso nakrájíme na plátky a ohřejeme. Upravíme na talíře s celerovým pyré a pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu