Celerové placky s jablečnou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 400 g Celer bulvový
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 718.4 mg
  • Vláknina 14077.2 mg
  • Vitamín A 14077.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vmícháme 2 lžíce smetany.

  • 2

    Oloupaná jablka nastrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka. Obojí vmícháme do smetany, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením.

  • 3

    Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nastrouháme na jemno. Ořechy nasekáme. Celer, brambory a ořechy smícháme s vejci, moukou a citronovou kůrou, osolíme, opepříme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, po lžících vkládáme těsto a trochu je přimáčkneme. Placky opékáme po každé straně asi 3 minuty do zlatova.

  • 5

    Podáváme s připravenou jablečnou smetanou.

Komentáře k receptu