Indiánská rýže kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 837 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 558 mg
 - Vláknina 16122 mg
 - Vitamín A 16122 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.7 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.