Perlička s kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 6 g Cukr krupice
  • 4 g Pažitka
  • 60 g Celer řapíkatý
  • 2000 g Perlička
  • 4 g Estragon
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 4 g Kerblík
  • 500 g Kaštany jedlé
  • 800 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1300 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 998 mg
  • Bílkoviny 131 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 560 mg
  • Draslík 2865.1 mg
  • Vláknina 1263.5 mg
  • Vitamín A 1263.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany na povrchu slupky nařízneme do křížku, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté velmi horké oloupeme ze slupek. Kaštany zalijeme 400 ml vývaru, přidáme cukr, pokrájenou celerovou nať a uvedeme k varu. Vaříme 60 minut. Smetanu osolíme, opepříme, přidáme sekané bylinky.

  • 2

    Směsí naplníme perličku. Svážeme nití. Maso osolíme a opepříme, potřeme máslem. Pečeme při 225 °C 40 minut. Výpek z masa zředíme vývarem.

  • 3

    Maso servírujeme přelité výpekem, obložené kaštany.

Komentáře k receptu