Perlička dušená na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2500 g Perlička
  • 200 g Cibule
  • 2 g Pepř černý celý
  • 2 g Nové koření celé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1391 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 284.7 mg
  • Draslík 1090.3 mg
  • Vláknina 872.4 mg
  • Vitamín A 872.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme polovinu dávky másla. Na slanině s máslem osmahneme do zlatova jemně nakrájenou cibuli, zastříkneme ji vodou a přidáme pepř a nové koření.

  • 3

    Do vařícího základu vložíme perličky a pod poklicí za občasného přelévání šťávou dusíme doměkka. Potom perličky vyjmeme.

  • 4

    Šťávu zjemníme máslem, přisolíme a krátce převaříme.

  • 5

    Při podávání perličkám nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře k receptu