Salát s bramborami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 220 g Jablka
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 100 g Cibule červená
  • 120 ml Majonéza
  • 0.75 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 0.75 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.75 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.75 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 4.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 639.6 mg
  • Vláknina 9979.3 mg
  • Vitamín A 9979.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

  • 2

    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

  • 3

    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

  • 4

    Brambory oloupeme a dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme je 10-15 minut nebo doměkka. Slijeme, necháme trochu prochladnout a nakrájíme na kousky.

  • 5

    Brambory dáme do velké salátové mísy, přidáme zálivku vinaigrette a promícháme v ní vlažné brambory. Vmícháme nakrájený celer, cibuli a jablka a promícháme, aby byly všechny přísady ochuceny zálivkou, pak osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme do chladna nejméně na 1 hodinu.

  • 6

    Lehce vmícháme majonézu, ochutnáme, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu