Kukuřičná omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 150 g Kapie
  • 50 g Mouka kukuřičná
  • 400 g Kukuřice
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 139 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 139 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 314.7 mg
  • Vláknina 5234.5 mg
  • Vitamín A 5234.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji lehce osmahneme cibulku. Přidáme nakrájený celer s kapií a smažíme další tři minuty. Následně přidáme ostatní suroviny kromě vody a mouky. V míse vedle vodu s moukou smícháme a vytvoříme těsto. To postupně přidáváme do směsi na pánvi, vaříme na mírném ohni cca 15 minut.

  • 2

    Jakmile omáčka vychladne, můžeme ji zakonzervovat ve vzduchotěsné nádobě, ve které může vydržet až dva týdny.

Komentáře k receptu