Marmeláda z červených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 38 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 162.9 mg
 - Vláknina 2151.3 mg
 - Vitamín A 2151.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakyslá aromatická masitá rajčata omyjeme, příčně rozpůlíme a odstraníme stopky. Rozpůlená rajčata rozložíme na plech, řeznou plochou nahoru, a posolíme hrubou solí. Gril v troubě /troubu předehřejeme na 250°C (horký vzduch na 220°C). Plech s rajčaty vložíme do trouby na prostřední lištu a pečeme/grilujeme 30 minut, řezná plocha zhnědne. Upečená rajčata se slupkami i semeny rozmixujeme.
 - 
                                2
Nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme omytý řapíkatý celer a mrkev. Čerstvý rozmarýn opláchneme, otrháme lístky a nasekáme je. Do hrnce vsypeme nakrájený celer a mrkev, drcené chilli, hnědý cukr, vodu a za častého promíchávání zahříváme do rozpuštění cukru. Hmotu přelijeme do misky na zapékání a v troubě zahřáté na 170°C (horký vzduch na 150°C) pečeme na střední liště asi 2 hodiny, každých 15 minut promícháme. Vytáhneme z trouby a hotovou marmeládu plníme do malých sklenic.