Vařené fazolky s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 794 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 40.4 mg
 - Draslík 817.8 mg
 - Vláknina 12929.5 mg
 - Vitamín A 12929.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky omyjeme a v hrnci s osolenou vařící vodou 20 minut vaříme.
 - 
                                2
Uvařené fazolky scedíme a necháme v sítu okapat. Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a příčně nakrájíme na plátky. Mozzarellu nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, za stálého mícháni na něm krátce smažíme nakrájený celer, pak přidáme fazolky, přilijeme zeleninový vývar a vše promícháme. Vývar přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Uvařenou zeleninu pak dochutíme octem, pepřem a solí, přisypeme nakrájenou mozzarellu, promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, ozdobíme na polovinu rozkrojenými cherry rajčaty a podáváme.