Ryba zapékaná na řapíkatém celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 785.9 mg
 - Vláknina 4012.8 mg
 - Vitamín A 4012.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tresku omyjeme, osušíme, rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Zápekací formu zlehka vymažeme částí oleje, na zbylém oleji pak osmažíme očištěný, omytý a na tenké plátky nakrájený řapíkatý celer. Potom ho opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno, promícháme a necháme 5 minut odležet. Ze vzniklého nálevu odebereme dvě lžíce.
 - 
                                2
Olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno, smícháme je se zakysanou smetanou a 2 lžícemi nálevu z pánve, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Do zapékací formy rozprostřeme celer s vyvařenou omáčkou, na ni položíme plátky ryby. Na ryby ještě rozetřeme smetanu s olivami.
 - 
                                4
Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a rybu zapékáme přibližně 15 minut, až má na povrchu zlatavou barvu.