Sýrovo-salámový špíz s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 40 dkg Celer bulvový
  • 40 dkg Salám měkký
  • 40 dkg Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1395 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 278.7 mg
  • Draslík 589.5 mg
  • Vláknina 3505 mg
  • Vitamín A 3505 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer nakrájíme na kolečka 1 cm silná a 3 cm průměr. Uvaříme v osolené vodě asi 4 minuty, necháme vychladnout.

  • 2

    Salám nakrájíme na stejná kolečka jako celer, sýr na čtverečky 1 cm silné a 3 cm hrana. Celer trochu opepříme a střídavě napichujeme na špíz.

  • 3

    Obalíme v rozšlehaných vejcích a strouhance, dvakrát. Smažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

  • 4

    Zdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu