Zeleninová polévka s taveným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Hrášek
  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 130 g Zelenina kořenová
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Mouka pohanková
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 327.4 mg
  • Vláknina 5977.5 mg
  • Vitamín A 5977.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme česnek. Cibuli, kořenovou zeleninu a brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a společně s hráškem uvaříme v drůbežím vývaru do měkka. Měkkou zeleninu z vývaru vybereme, rozmixujeme ji a vrátíme zpět do vývaru. Potom polévku zahustíme bezlepkovou moukou a smetanou, přidáme utřený česnek a sýr a dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu