Pečený bažant na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 269 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 176.6 mg
 - Draslík 744.6 mg
 - Vláknina 4274.7 mg
 - Vitamín A 4274.7 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytého bažanta osolíme, opepříme, zabalíme do slaniny a svážeme potravinářskou nití. Předehřejeme si troubu na 200°C a vložíme do ní pekáč s bažantem.
 - 
                                2
Po 15 minutách pečení bažanta obrátíme a přidáme k němu jalovec. Oškrábeme mrkev, petržel a celer, nakrájíme je na kostičky a přidáme k bažantovi. Zalijeme vínem a pečeme ještě 20 minut.
 - 
                                3
Potom z bažanta oddělíme slaninu a dosud zakrytou kůži na prsou pečeme 10 minut, aby dobře zhnědla. Poté vyndáme bažanta z pekáče a do vypečené šťávy přidáme smetanu. Nakonec omáčku prolisujeme přes síto. Bažanta podáváme přelitého omáčkou.