Teplá celerová příloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 328.6 mg
 - Vláknina 4350.5 mg
 - Vitamín A 4350.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.
 - 
                                2
Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.