Bezlepkový bramborový salát s jablkem
Suroviny
- 400 g Brambory
 - 40 g Celer bulvový
 - 20 g Hrášek mražený
 - 40 g Jablka
 - 40 g Mrkev kořen
 - 40 g Salám drůbeží bezlepkový
 - 100 g Majonéza bezlepková
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Hořčice bezlepková
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1.3 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 92 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 961.1 mg
 - Vláknina 13754.5 mg
 - Vitamín A 13754.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné brambory, mrkev a celer omyjeme. Brambory ve slupce uvaříme v rendlíku ve 4 dl vody. Vaříme je 20 minut, poté je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zeleninu uvaříme vcelku v druhém hrnci. Vaříme ji 15-20 minut. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V rendlíku si přivedeme k varu 5 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek. Scezený a propláchnutý studenou vodou ho přidáme k bramborům. Uvaříme natvrdo vejce v 4 dl vody. Vaříme je 9-10 minut. Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme drůbeží bezlepkový salám a s jablkem ho přidáme do mísy.
 - 
                                3
Vše promícháme, ochutíme bezlepkovou hořčicí, majonézou, solí, pepřem, olejem a citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny. Bramborový salát s jablkem podáváme jako přílohu.