Páj se sýrem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 88.2 mg
 - Vláknina 2713.1 mg
 - Vitamín A 2713.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, celer očistíme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, česnek, celer, orestujeme, osolíme, přidáme špetku cayenského pepře, zaprášíme moukou, orestujeme, přilijeme mléko a vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme mouku, sůl, strouhaný sýr, promícháme, přidáme máslo, zapracujeme do moučné směsi, přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Tři čtvrtiny těsta vyválíme na 6 placek, zbytek na tenký plát, ze kterého vykrojíme 6 koleček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj placky, vytvoříme okraje, na placky naneseme celerovou směs z pánve, zakryjeme kolečky z těsta, páje uprostřed propíchneme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 20 minut.
 - 
                                3
Po upečení upravíme na talíře a podáváme.