Bramboračka
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 200 g Houby čerstvé
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 980 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 1440.8 mg
 - Vláknina 20539.2 mg
 - Vitamín A 20539.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky. Orestujeme ji na másle a přidáme nakrájenou cibuli, kmín a po chvíli zaprášíme moukou.
 - 
                                2
Zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, nakrájené brambory, houby, majoránku a petrželku, sůl a pepř a vaříme doměkka.