Seitan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 183.9 mg
 - Vláknina 10898.8 mg
 - Vitamín A 10898.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a ve slané vodě vaříme zeleninový vývar, do něhož vhodíme jednu bujonovou kostku.
 - 
                                2
Na vále vypracujeme z mouky a vody středně tuhé těsto. Těsto dáme do mísy a v lednici necháme asi hodinu odpočinout.
 - 
                                3
Když ztuhne, necháme ho v míse, vložíme do dřezu a malým praménkem vlažné vodoy budeme „vymývat“ škrob.
 - 
                                4
Těsto pod vodou hněteme, bude se dělit na malé kousky, které musíme spojovat dohromady. Vodu z mísy průběžně vyléváme. Těsto hněteme zhruba 10 - 20 minut, až se přestane voda zabarvovat doběla. Poté těsto vytvarujeme do bochánku a nakrájíme na plátky o síle krajíce chleba.
 - 
                                5
Plátky házíme do připraveného vroucího vývaru. Dbáme, aby se plátky nepřichytily dna, lehce promícháme. Po vyplavání těsta vaříme ještě asi 5 minut.
 - 
                                6
Hotové těsto používáme stejně jako tofu nebo sojové „maso“.