Seitan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 80 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel - nať
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 183.9 mg
  • Vláknina 10898.8 mg
  • Vitamín A 10898.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a ve slané vodě vaříme zeleninový vývar, do něhož vhodíme jednu bujonovou kostku.

  • 2

    Na vále vypracujeme z mouky a vody středně tuhé těsto. Těsto dáme do mísy a v lednici necháme asi hodinu odpočinout.

  • 3

    Když ztuhne, necháme ho v míse, vložíme do dřezu a malým praménkem vlažné vodoy budeme „vymývat“ škrob.

  • 4

    Těsto pod vodou hněteme, bude se dělit na malé kousky, které musíme spojovat dohromady. Vodu z mísy průběžně vyléváme. Těsto hněteme zhruba 10 - 20 minut, až se přestane voda zabarvovat doběla. Poté těsto vytvarujeme do bochánku a nakrájíme na plátky o síle krajíce chleba.

  • 5

    Plátky házíme do připraveného vroucího vývaru. Dbáme, aby se plátky nepřichytily dna, lehce promícháme. Po vyplavání těsta vaříme ještě asi 5 minut.

  • 6

    Hotové těsto používáme stejně jako tofu nebo sojové „maso“.

Komentáře k receptu