Salát z pečené řepy s mozzarellou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 25 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 2345.2 mg
- Vláknina 39415.8 mg
- Vitamín A 39415.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                2Omyté neoloupané řepy vložíme do dvojítého alobalu, na každou nalijeme lžíci octa, lžíci oleje, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme. Pečeme asi 75minut. 
- 
                                3Poté balíčky vyjmeme, necháme vychladnout uzavřené. Po rozbalení řepy oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně nakrájíme i mozzarellu. 
- 
                                4Na talíře rozložíme řepu, proklademe mozzarellou a dozdobíme lístky rukoly. 
- 
                                5Na zálivku smícháme ve sklenici hořčici, 2lžíce balzamikového octa, 4lžíce oleje, ochutíme solí, pepřem a promícháme. 
- 
                                6Zálivkou pokapeme salát a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        