Lilky v octě s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Lilek
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 l Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 643 mg
  • Vláknina 17759.2 mg
  • Vitamín A 17759.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme a každý na pěti místech nařízneme asi 2cm hluboko.

  • 2

    Svaříme vodu se solí, vložíme lilky a vaříme asi 10 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.

  • 3

    Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, promícháme a opepříme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, lilky urovnáme do čistých sklenic a zalijeme svařeným octem.

Komentáře k receptu