Makrela v česnekové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 100 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 58.7 mg
 - Vláknina 1065 mg
 - Vitamín A 1065 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou.
 - 
                                2
Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou.
 - 
                                3
Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.