Huspenina z nožiček

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 8 ks Nové koření celé
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Vepřové nožičky
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 68 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 738 mg
  • Bílkoviny 90 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 344.4 mg
  • Draslík 1257.7 mg
  • Vláknina 24785.8 mg
  • Vitamín A 24785.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové a telecí nožičky řádně očistíme, zbavíme chlupů a umyjeme.

  • 2

    Připravíme si velký hrnec, vložíme do něj nožičky a zalijeme téměř 5 litry studené vody.

  • 3

    Jakmile začne voda vřít, bude se tvořit pěna, kterou budeme odebírat.

  • 4

    Pak do vody přidáme sůl, cibuli, česnek, celý pepř, nové koření, bobkový list a mrkev.

  • 5

    Vše, kromě mrkve budeme vařit minimálně 4 hodiny, až do doby, kdy se maso bude oddělovat od kosti.

  • 6

    Mrkev vyndáme z vývaru mnohem dřív (asi po 3/4 hodině), protože ji ještě použijeme do huspeniny.

  • 7

    Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, nakrájíme je na kolečka, uvařenou mrkev si též nakrájíme na kolečka.

  • 8

    Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř, obereme ho, nakrájíme na menší kousky a vložíme do vyššího pekáče.

  • 9

    K masu přiložíme vejce a mrkev a vše zalijeme přeceděným vývarem.

  • 10

    Povrch huspeniny posypeme ještě za tepla sladkou paprikou, mletým pepřem a necháme v chladu nebo v lednici ztuhnout.

  • 11

    Studenou huspeninu podáváme posypanou tenkými kroužky čerstvé cibule a pokapanou octem podle chuti.

  • 14

  • 17

Komentáře k receptu