Majonéza se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1450 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 158 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 86.9 mg
  • Vláknina 761.7 mg
  • Vitamín A 761.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nadrobno nakrájíme česnek, který pak špičkou nože rozetřeme na pastu. Spolu se žloutky mixujeme, dokud se důkladně nespojí. Za stálého míchání přidáváme tenkým praménkem olivový olej, aby vznikla hustá majonéza.

  • 2

    Přidáme lžíci citronové šťávy a strouhanku a ještě krátce promixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně ještě dochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Omáčku přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a vložíme do lednice, kde nám vydrží až 7 dní.

Komentáře k receptu