Polévka s mušlemi na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 845 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 1455.8 mg
 - Vláknina 6317.8 mg
 - Vitamín A 6317.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mušle očistíme a pět minut povaříme přikryté na víně. Ty, co se neotevřou, vyhodíme. Tekutinu scedíme a uschováme. Mušle vyloupeme.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, pokrájený celer a nasekanou šalotku. Přidáme vyloupané mušle, vývar, kostičky brambor a kostičky oloupaných rajčat. Vaříme je pomalu dvacet pět minut. Vmícháme petrželku, pepř.
 - 
                                3
Pokrm podáváme okamžitě s několika lžicemi jogurtu.