Krémová polévka s mušlemi a šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 ks Mušle srdcovky
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 768.5 mg
  • Vitamín A 768.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a očištěné mušle vložíme do hrnce, přidáme česnek a zalijeme vínem. Zakryté 5 minut povaříme. Mušle vyndáme, neotevřené vyhodíme a zbytek vybereme z lastur. Vývar přefiltrujeme a vlijeme zpět do hrnce. Maizenu rozmícháme ve smetaně, vlijeme do vývaru a přidáme šafrán. Několik minut povaříme, než bude polévka hustší a krémovitá.

  • 2

    Mušle vložíme do polévky, dochutíme solí a pepřem, krátce prohřejeme a servírujeme.

  • 3

    Polévku podáváme s opečeným toastem nebo krutónky.

Komentáře k receptu